Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с заден десен габарит ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с заден десен габарит ?

здравейте имам проблем с заден десен габарит когато пусна фарове в интервал от 3 4 минути десния габарит(на калника)мига и после се оправя, мига през интервали от 2 секунди на какво се дължи това ако някой е имал подобен проблем да сподели благодаря
    Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Първоначално публикувано от kabamitov Покажи съобщение
    здравейте имам проблем с заден десен габарит когато пусна фарове в интервал от 3 4 минути десния габарит(на калника)мига и после се оправя, мига през интервали от 2 секунди на какво се дължи това ако някой е имал подобен проблем да сподели благодаря
    На клюкарката (зелената кутия вдясно от таблото с предпазителите) намери тази букса:

Според документацията трябва да е сива на цвят.
    Прекъсни проводника от пин 11 и виж дали ще изгасне левия габарит на калника. Ако това се получи, значи това е търсената букса. После размени проводниците на пинове 11 и 3 и виж дали проблемът ще се пренесе на левия габарит. Ако не се пренесе, търси проблема в самия габарит (цокъл, крушка.....). Ако се пренесе, най-вероятно проблемът е в самата клюкарка (студена спойка, дефектирал краен транзистор, лоша връзка в буксата....).

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      На клюкарката (зелената кутия вдясно от таблото с предпазителите) намери тази букса:

Според документацията трябва да е сива на цвят.
      Прекъсни проводника от пин 11 и виж дали ще изгасне левия габарит на калника. Ако това се получи, значи това е търсената букса. После размени проводниците на пинове 11 и 3 и виж дали проблемът ще се пренесе на левия габарит. Ако не се пренесе, търси проблема в самия габарит (цокъл, крушка.....). Ако се пренесе, най-вероятно проблемът е в самата клюкарка (студена спойка, дефектирал краен транзистор, лоша връзка в буксата....).
      любо ако е от клюкарката може ли да се изолира и да се върже директно като стоповете както ми беше помогнал и за тях
      Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

Чакай че нещо аз немога да схана,като пуснеш фаровете и задния габарит почва да мига,така ли?Ако е така си провери снопа кабели между купето и багажника.

Comment

Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
          Чакай че нещо аз немога да схана,като пуснеш фаровете и задния габарит почва да мига,така ли?Ако е така си провери снопа кабели между купето и багажника.

да мига през 2 секунди и след 3 4 минути спира да мига и си свети нормално(става въпрос за габарит/стоп този на калника не на багажника) извадих крушката изтърках малко фасунга ще видим после какво ще стане

Comment

Първоначално публикувано от kabamitov Покажи съобщение
            любо ако е от клюкарката може ли да се изолира и да се върже директно като стоповете както ми беше помогнал и за тях
            Може, но тогава може да ти свети жълтата лампа за неизправност по осветлението а и губиш функциите (каквито и да са те ) на клюкарката.
            Направи първо пробата за която ти писах и после ще умуваме.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Може, но тогава може да ти свети жълтата лампа за неизправност по осветлението а и губиш функциите (каквито и да са те ) на клюкарката.
              Направи първо пробата за която ти писах и после ще умуваме.

добре любо

Comment

А кои са иначе всичките функции на клюкарката?

Comment

- Да те предупреждава, когато имаш проблем с определени крушки.

- Да ти къса нервите, когато стопове или някой габарит не работи заради някаква си измислена сложнотия

Това чудо се води бабата на боди-компютъра

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

- Да ти къса нервите, когато стопове или някой габарит не работи заради някаква си измислена сложнотия

да го тура на баба му тогава нямаше ефект от оправянето на фасунга утре ще опитам по горе описания начин на любо и ще пиша

Comment

любо отивам да го правя ако мига и левия какво следва та да спре да мига

Comment

Здравейте. Аз имам подобен проблем, само че при мен и габарита и стопа от дясната страна въобще не светят. Крушката е ок. В сервиза ми го оправиха за няколко минути и пак спря да свети... само че моята алфа е 147
                        Last edited by vchergov1741; d.m.y г., 19:09.
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS 105hp

Comment

Има кабел захванат на шаси близо до дясното тяло. Намери го и почисти/стегни. Най-вероятно проблемът се дължи на тази липсваща връзка.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

ок мерси много
                            Alfa Romeo 147 1.6 TS 105hp

Comment

Working...
                            X